De Maine Coon

Zoals de naam al doet vermoeden vindt de Maine Coon zijn oorsprong in de noordelijke staat Maine in Noord-Amerika.

De Maine Coon is een natuurras. Dit betekent dat het ras is ontstaan zonder (bewuste) inmenging van mensen. 
Evolutie heeft in de koude, ruige omgeving van Maine ervoor gezorgd dat de Maine Coon is uitgerust op een overleven onder barre omstandigheden. 

Het is een groot gebouwde en krachtige kat. 
Zijn dikke, waterafstotende vacht houdt hem warm in de koude winters. 
Grote, wijde ogen en oren (die van binnen en van buiten goed behaard zijn tegen de kou) verzekeren de Maine Coon een meestal succesvolle jacht. Ook de lange en vol behaarde staart draagt bij aan zowel de koubestrijding als aan wendbaarheid en precisie tijdens de jacht. Een brede, sterke borst zorgt voor kracht en uithoudingsvermogen. De mooie ruige kraag geeft de Coon een woest uiterlijk. Vergeet ook niet die grote voeten voorzien van veel teenhaar en scherpe klauwen! Het resultaat is niet alleen een soort natuurlijke sneeuwschoenen, maar ook de belofte dat geen knaagdier of vogeltje veilig is voor deze superieure jager!

De Maine Coon is een intelligente, zeer relaxte, vriendelijke, sociale kat, waarbij de katers soms een beetje clownesk uit de hoek kunnen komen en de dames vaak toch iets meer ‘waardigheid’ hebben.

De Maine Coons is een kat die bij uitstek geschikt is om in groepen en/of met meerdere dieren te houden.
Lief naar mensen en kinderen. Maar daarbij verliest hij zijn zelfstandigheid niet.

Ook is de Maine Coon is een echte ‘prater’ met een enorm scala aan verschillende prrrrieuws en praauws, met meestal een verbazingwekkend zacht stemmetje voor zo’n grote kat!.

De Maine Coon ontwikkelt zich langzaam en is pas rond zijn vierde levensjaar helemaal uitgegroeid. Speels blijven ze meestal hun hele leven lang. 
Veel Maine Coons kunnen trucjes, zoals apporteren. Hun grote fascinatie voor water draagt bij aan het feit dat ze vaak ‘de hond onder de katten’ worden genoemd. 

De Maine Coon is het grootste gedomesticeerde kattenras. Katers wegen gemiddeld zo’n acht kilo, maar uitschieters naar negen, tien of zelfs meer zijn geen uitzondering. 

Poezen zijn over het algemeen een stukje kleiner (rond de vijf tot zes kilo), maar ook de dames hebben af en toe een uitschieter.
Alle kleuren zijn toegestaan (behalve pointtekening, de kleuren chocolate, cinnamon, lilac en fawn en de Burmese factoren). Iedere hoeveelheid wit is toegestaan, evenals alle oogkleuren. 

 Deels overgenomen van www.mainecoon.nl


Foto onder: de door ons gefokte Kemperioni’s Fender Blues jr.
(Langstteich’s Nu’Chivas x Candymoons Bella)
Geboren in mei 2015, effen rood en hij weegt nu bijna 11 kilo.

26731453 1760091577626736 7049726771960968179 n


Foto onder: Langstteich’s Nu’Chivas,
De stamvader van onze huidige lijn.
Gefokt door de Duitse top-fokker Helga Teetz van Langstteich.
Chivas wordt 5 jaar en weegt bijna 10 kilo. 

IMG 0681
© Kemperioni’s 2019, nike@kemperionis.nl